Gökhan Kınık
Mesaj Sayısı : 107 Yaş : 38 Nerden : bakırköy Kayıt tarihi : 03/09/08
| Konu: CHP'li Öğüt Hükümeti Tehdit Etti: Öğretmen Açığı Kapatılmazsa Türkiye'yi Ayağa Kaldırırız Paz Eyl. 28, 2008 9:36 pm | |
| CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, ilde yaşanan öğretmen açığının derhal kapatılması gerektiğini belirterek, "Hükümete 15 gün süre veriyorum. Öğretmen açığı kapatılmazsa Türkiye'yi ayağa kaldıracağız." dedi. Ensar Öğüt, CHP Ardahan İl Başkanlığı binasında düzenlediği basın toplantısında, öğretmen açığının kapatılması için hükümete 15 gün süre verdiğini belirterek, "İhtiyacımız olan 346 öğretmeni istiyoruz. Ardahan halkı olarak bu bölgede 43 yıl Rus işgali altında kaldık. 43 yılda bu kadar zulüm görmedik. Bu kadar cahil kalmadık. Şimdi mi kalacağız? AK Parti'ye teslim mi kalacağız? 15 gün sonra Türkiye'yi başlarına yıkacağız. Bu kadarda iddialı konuşuyorum. 15 gün sonra buradayım. Görecekler bakalım ne yapacağım onlara. Halen daha depreme dayanıklı olmayan okullarda öğrenciler eğitim görüyor. Ardahan İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün web sitesinde '23 Şubat İlköğretim Okulu ve Fen Lisesi okulları depreme dayanıklı değildir' diyor. Ama halen daha hiçbir şey yokmuş gibi eğitim öğretime devam ediyor. AK Partilileri, hükümeti göreve davet ediyorum. Bu sorunu çözün. Biz demokrat haklarımızı sonuna kadar kullanacağız." diye konuştu. İsim belirtmeden AK Parti Ardahan Milletvekili Saffet Kaya'yı da şovmenlikle suçlayan Öğüt, "AK Partili Milletvekili burada gövde gösterisi yapacağına Ardahan'daki öğretmen açığını gidersin. Gideremiyorsa milletvekilliğini bıraksın. Ben şahsen Ardahan halkını temsil edemiyorsam derhal istifa ederim. İnsanlar onurlu yaşamak zorundadır. Milletvekilinin onuru varsa öğretmen açığını giderir. Ardahanlı çocuklarımızı cahil bırakmaz. Toplum cahil kalsın biz istediğimiz gibi yönetelim anlayışı var. İşim peşini takip edeceğiz. Bir kere enayi olmadığımızı göstereceğiz. Göstereceğiz ki Ardahan halkı enayi olanlara gereken cevabı versin. Buradan AKP'li İl başkanına, parti yönetime en üst seviyedeki AK Partililere sesleniyorum. Biraz utanmaya yüzleri varsa derhal bu olaya el koymalılar." şeklinde konuştu. | |
|