Dün katıldığımız Kadıköy Mitingi'ni örgütleyen Pir Sultan Abdal Derneğinin eylem komitesini ve eyleme katılan herkesi emeklerinden ötürü tebrik etmek gerekir.
Eylemin insan sayısı açısından niceliği göz önüne alındığında amacına ulaşılmış görünüyor. Diğer taraftan eylem alanında, Alevi derneklerinin yanısıra çeşitli sol yapılanmaları da barındıran renkli bir kitle söz konusuydu.
Kitlesel tepkinin yönlendirildiği odak...
Bununla birlikte eylem komitesinin hazırladığı sloganların yönünün ,dolayısıyla eylemin kitlesel tepkisinin yönlendirildiği odağın zaman zaman eylemin düzenleniş maksadına uymadığı kanaatini taşıyorum... Aynı türden bir yanlışa zaman zaman kitlenin de düştüğünü kabul etmek gerekir.
Bunun yanısıra katılımcı kitlenin -ve aslında Türkiye'nin büyük bir kısmının- olayı yalnızca, sünni ve ırk tabanında propaganda yapan gericilerin örgütsel hareketi olarak açıklama çabası , katliamı oldukça sığ bir tartışmaya gebe bırakmakla birlikte asıl tahlil edilmesi gereken noktaları da anlamsız bir çatışmanın ardında görünmez kılmaktadır.
Partizanlık gerekli mi?
Diğer taraftan, sivas Katliamı gibi bir anma mitinginde , parti pankart ve bayraklarıyla katılmanın ve böyle anlamlı bir anmayı siyasal amaçlara alet etmenin niteliksiz bir tavır oluduğu düşüncesini taşıyorum. Böyle bir anma partiler üstü bir düzlemde değerlendirmeye tabi tutulmalıydı. Dolayısıyla biz Bakırköy ilçesi olarak eyleme böyle bir tavrın savunuculuğunu üslenerek katıldık.
Ancak bu tavrın, içinde bulunduğumuz siyasal düzlemde, yapılan örgütsel çalışmanın diğer siyasi kitlelere açıklanması bağlamında sorun oluşturduğu da su götürmez bir gerçektir.
Dolayısıyla bu tartışma zemininde örgütsel çalışmamızın bu boyutunu tartışmaya açmak gerekir diye düşünüyorum...
Bakırköy Gençliğinden Eyleme Düşük katılım...
Herşeyin ötesinde CHP Bakırköy Gençlik Kolu olarak eyleme katılımımızın düşük olması da üzerinde yoğunlukla düşünülmesi gereken bir konudur.
2 Temmuz deneyimimiz ile ilgili bu ve bunun gibi diğer farklı konular üzerine görüşlerinizi ortaya koymanızı ve bu zeminde eksikliklerin ve eksikliklerimizin tartışmaya açılmasını öneriyorum...