CHP Bakırköy Gençlik Kolu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

CHP Bakırköy Gençlik Kolu Forumu

AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

2 Temmuz Değerlendirmesi

4 posters
YazarMesaj
Koray Biber
Admin
Koray Biber

Erkek Mesaj Sayısı : 51

2 Temmuz Değerlendirmesi Empty
MesajKonu: 2 Temmuz Değerlendirmesi   2 Temmuz Değerlendirmesi I_icon_minitimePerş. Tem. 03, 2008 1:08 pm

Dün katıldığımız Kadıköy Mitingi'ni örgütleyen Pir Sultan Abdal Derneğinin eylem komitesini ve eyleme katılan herkesi emeklerinden ötürü tebrik etmek gerekir.

Eylemin insan sayısı açısından niceliği göz önüne alındığında amacına ulaşılmış görünüyor. Diğer taraftan eylem alanında, Alevi derneklerinin yanısıra çeşitli sol yapılanmaları da barındıran renkli bir kitle söz konusuydu.

Kitlesel tepkinin yönlendirildiği odak...

Bununla birlikte eylem komitesinin hazırladığı sloganların yönünün ,dolayısıyla eylemin kitlesel tepkisinin yönlendirildiği odağın zaman zaman eylemin düzenleniş maksadına uymadığı kanaatini taşıyorum... Aynı türden bir yanlışa zaman zaman kitlenin de düştüğünü kabul etmek gerekir.

Bunun yanısıra katılımcı kitlenin -ve aslında Türkiye'nin büyük bir kısmının- olayı yalnızca, sünni ve ırk tabanında propaganda yapan gericilerin örgütsel hareketi olarak açıklama çabası , katliamı oldukça sığ bir tartışmaya gebe bırakmakla birlikte asıl tahlil edilmesi gereken noktaları da anlamsız bir çatışmanın ardında görünmez kılmaktadır.

Partizanlık gerekli mi?

Diğer taraftan, sivas Katliamı gibi bir anma mitinginde , parti pankart ve bayraklarıyla katılmanın ve böyle anlamlı bir anmayı siyasal amaçlara alet etmenin niteliksiz bir tavır oluduğu düşüncesini taşıyorum. Böyle bir anma partiler üstü bir düzlemde değerlendirmeye tabi tutulmalıydı. Dolayısıyla biz Bakırköy ilçesi olarak eyleme böyle bir tavrın savunuculuğunu üslenerek katıldık.

Ancak bu tavrın, içinde bulunduğumuz siyasal düzlemde, yapılan örgütsel çalışmanın diğer siyasi kitlelere açıklanması bağlamında sorun oluşturduğu da su götürmez bir gerçektir.

Dolayısıyla bu tartışma zemininde örgütsel çalışmamızın bu boyutunu tartışmaya açmak gerekir diye düşünüyorum...

Bakırköy Gençliğinden Eyleme Düşük katılım...

Herşeyin ötesinde CHP Bakırköy Gençlik Kolu olarak eyleme katılımımızın düşük olması da üzerinde yoğunlukla düşünülmesi gereken bir konudur.

2 Temmuz deneyimimiz ile ilgili bu ve bunun gibi diğer farklı konular üzerine görüşlerinizi ortaya koymanızı ve bu zeminde eksikliklerin ve eksikliklerimizin tartışmaya açılmasını öneriyorum...
https://chpbakirkoygenclik.forummotion.com
Burcu.Demir

Burcu.Demir

Kadın Mesaj Sayısı : 46

MesajKonu: 2 Temmuz Değerlendirmesi   2 Temmuz Değerlendirmesi I_icon_minitimePerş. Tem. 03, 2008 1:56 pm

Bu konu ile ilgili olarak 2 Temmuz Sivas katliamı adı altında açtığım başlıkta da belirttim fikirlerimi . Ama buraya da yazarsam sanırım daha da iyi olacak.

Bu tarz mitinglere parti adı altında katılıp katılmama konusunda ben biraz farklı düşünüyorum. Çünkü seçim zamanı geldiğinde bizim de içerisinde bulunduğumuz CHP Alevi kesimdem oy isteyecek. Yine Cem evlerinin resmi ibadethane haline getirilmesi gündeme gelecek zira Akp bu vaadi ile Alevi bir milletvekili çıkarmıştı hatırlayacaksınız. Ancak kendisi bunun vaad olmaktan öteye gidemeyeceğini anladığından başbakanın bu konuda ki danışmanlığını yapmayı bırakmıştı.

Dün orada çeşitli ilçeler ellerinde Chp bayrakları ile oradaydı. Güzel de bir görüntü olduğunu düşünüyorum. Bunun yanında başka partilerde çok daha kalabalık olarak destek verdiler. Bu da oradaki kesimin dikkatinden kaçmadı . Unutulmayacak da şüphesiz.

Geçmişe baktığımızda Alevilere yönelik katliamların yapıldığı dönemde iktidarda sosyal demokrat partiler vardı. Maraş katliamında CHP , Sivas katliamında ise SHP iktidardaydı. Dolayısıyla bu izlenimin artık değişmesi gerekli bu sebeple de hem parti kimliği ile hem de bir vatandaş olarak orada olmalıydı herkes diye düşünüyorum.

Ama ne yazık ki 2 Temmuz Sivas Katliamı başlığında da belirttiğim gibi çok az bir katılım oldu. Biz gençler olarak sadece altı kişi oradaydık. Yeterli miydi ? Bence kesinlikle değildi. Bu tarz olaylara insan olarak daha hassas yaklaşmamız gerektiğini düşünüyorum.

Bu soruyu herkes kendisine sormalı.
Acaba orada yanarak ya da dumandan zehirlenerek can veren bizim akrabamız olsaydı her şey daha mı farklı olurdu ?

Katılan tüm arkadaslarıma teşekkür ediyorum ...
ali

MesajKonu: Geri: 2 Temmuz Değerlendirmesi   2 Temmuz Değerlendirmesi I_icon_minitimeCuma Tem. 04, 2008 9:22 pm

mitingin amacına ulaşıp ulaşmadıgı konusunu düşündügümüzde,toplumun bir
çok kesminden destek aldığını,tepkisini ortaya koydugunu ve dolayısıyla amacına da ulaştıgını düşünüyorum ama bununla beraber ortamın bir anmadan cıkarılıpta siyasi bir miting şekline dönüştürülmesi, afiş ve pankartlarla her grubun kendini gösterme girişiminde olması pek te etik olmadı.orada bulunan herkesin, siyasi ve dinsel görüşlerinden arınarak, bu şekildeki bir katliama karşı ortak bir tepki koyması anmayı daha anlamlı kılacaktı çünkü insani degerlere sahip olan herkesin bu şekilde ki bir katliama karsı cıkacagını ve tepkisini de tek bir catı altında ortaya koyabilecegine inanıyorum.
bundan dolayı,chp bakırköy olarak bizim bu tür anmalarda siyasi anlamda pankart ve türevlerini taşımamazın daha dogru olacagını düşünüyorum. bir cok insan yanlış yapıyor diye bizde bu yanlışa ortak olmamalıyız. sonucu ne olursa olsun...
candas

Erkek Mesaj Sayısı : 2

MesajKonu: Geri: 2 Temmuz Değerlendirmesi   2 Temmuz Değerlendirmesi I_icon_minitimeCuma Tem. 11, 2008 12:50 pm

öncelikle herkese selam.ben eylemin biçimi açısından aynı şeyi düşünmüyorum koray ve aliyle.insanlar bulunduğu veya birlikte geldikleri partinin fraksiyonun derneğin kültür merkezinin artık her neyse temsilciliğini yapabilirler bunda herhangi bir sakınca görmüyorum.insanların kendi tarzlarını eylem biçimlerini pratiklerini örgütleme hakkı vardır ve sorgulamak anlamsızdır.bizim başından beri eleştirdiğimiz konu şuydu kocaman bir pankart var pankartta sadece bakırköy ilçe örgütü yazıyor.bu sadece reklam kokan ve hiçbir siyasi içerik taşımayan bir pankart tarzıdır.bunu genellikle bizim kitlemiz haricinde yapan çok fazla kitle yok.eleştiri okları bu noktada bize yönelmeli ve kendi eylem biçimimizi sorgulamamız gerekmektedir.kaygımızın ne olduğu burda eylemin belirleyicisi olur.kaygımız ilçemizin reklamını yapıp pankartı kameraların gözünemi sokmak yoksa katıldığımız eylemin gerçekten tarihsel savunuculuğunu üstlenebilmekmidir.bence olması gereken ikincisidir ve bunun yolu tarihsel bir bilinç elde edip siyasal üretkenliğe sahip olabilmektir.daha fazla siyasallaşmalı ve gündeme daha objektif bakmalıyız.sevgilerimle
ali

MesajKonu: Geri: 2 Temmuz Değerlendirmesi   2 Temmuz Değerlendirmesi I_icon_minitimeCuma Tem. 11, 2008 2:38 pm

öncelikle bu konuda ayırt edici nokta olarak ben şunu görüyorum. sivasta yaşanan katliama karşı insanlar tepkisini ortaya koyarken, ideolojik bir ayrışma içine girerek siyasal bir miting havasında bir eylem mi ortaya koymalılar yoksa tüm kimliklerini bir yana bırakarak, sadece insanlıga karşı yapılan bu canice olaya karşı tepki göstererek bir çatı altında mı birleşmeliler ?
bunun yanında elbette ki her türlü örgütlenme veya dernek kendini bir şekilde ortaya koyabilmek icin çeşitli yöntemler kullanır ama bunu yaparken de her türlü olguyu siyasetin kirliligine terk etmemek gerekir diye düşünüyorum....
candas

Erkek Mesaj Sayısı : 2

MesajKonu: Geri: 2 Temmuz Değerlendirmesi   2 Temmuz Değerlendirmesi I_icon_minitimePaz Tem. 13, 2008 12:15 pm

siyaset kirli bir olay değildir.yakındığımız konu olan insanların apolitik olmasının en büyük sebebi siyasetin kirli iğrenç bulaşılmaması gereken birşey olduğunu düşünmeleridir.sivas katliamı siyasi bir olaydır politik bakıştan uzaklaştırmamak gerekir.o insanlar siyasi bir öznenin parçası oldukları için yakıldılar öldürülen diğer insanlar gibi.siyasal bir miting havasında eylemmi yapmalılar demişsin evet insanlar siyasal bir miting havasında eylem yapmadıkları sürece o insanları gerçek anlamda sahiplenemezler.
ali

MesajKonu: Geri: 2 Temmuz Değerlendirmesi   2 Temmuz Değerlendirmesi I_icon_minitimePaz Tem. 13, 2008 1:54 pm

siyaset kendi kimliginden uzaklaştıldıgı zaman tabii ki kirlenir. var olan bir durum karsısında kişiler, siyaset etiginin geregini degil de kendi cıkarları dogrultusunda bir eylem ortaya koyarsa bu kirlenmenin en belirgin örnegidir. bu anma töreninde de sahsi gorüşüm böyle bir ortam bulunmaktaydı. oradaki gruplar, yakılan insanların siyasi kimliklerinden cok kendi siyasi kimlikleriye oradaydılar. ayrıca apolitiklik siyasetin kirlenmesi ile degil, siyaset kurumlarının insanlarda korku yaratacak bir unsur şeklinde yansıtılması sonucu ortaya cıkar. 12 eylül ün yarattıgı apolitikleşme gibi.

2 Temmuz Değerlendirmesi
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-