CHP Bakırköy Gençlik Kolu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

CHP Bakırköy Gençlik Kolu Forumu

AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

CHP'den akp'ye düello

YazarMesaj
Talip Güneş

Talip Güneş

Erkek Mesaj Sayısı : 60

CHP'den akp'ye düello Empty
MesajKonu: CHP'den akp'ye düello   CHP'den akp'ye düello I_icon_minitimeSalı Eyl. 23, 2008 2:30 pm

Kılıçdaroğlu Fırat'ı perşembe günü tüm TV kameraları önünde tartışmaya çağırdı.

Kılıçdaroğlu, kendisini tartışmadan kaçmakla suçlayan Fırat’ı Perşembe günü Meclis’te tüm TV kameraları ve gazetecilerin önünde tartışmaya davet edecek

KEMAL Kılıçdaroğlu, Mehmet Gürhan’la ilgili noter belgesini açıkladığı basın toplantısında AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Fırat hakkında da ağır iddialarda da bulundu ve şu soruları yöneltti: “Büyük ortağı olduğu MENAS’ın ürünlerini yurt dışına götüren TIR’-da 89 kilo eroin yakalandı mı, yakalanmadı mı? MENAS şirketi, hayali ihracat yaptı mı yapmadı mı?” Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan’a da şu çağrıyı yaptı: “Fırat’ın iftira attığını sizin imzanızla kanıtlarsam, Fırat’ı partideki görevinden alacak mısınız? İftiracılığı kanıtlanırsa ’Ben şerefsiz bir müfteriyim’ diye açıklama yapmasını isteyecek misiniz?”

Aynı saatlerde Habertürk kanalında Balçiçek Pamir’in Söz Sizde programının tanıtım filmlerinde Fırat ile Kılıçdaroğlu’nun canlı yayında tartışacakları ilan edildi. Ancak Kılıçdaroğlu, Fırat ile Habertürk’teki programa katılmayacağını dün öğle saatlerinde düzenlediği basın toplantısında açıkladı. “Söz Sizde” programı yapımcılarına, “Sadece sizden değil, Kanal 24 ve diğer televizyonlardan da davet var. O yüzden Fırat ile tüm televizyonların çekebileceği bir platformda tartışmak istiyorum” değerlendirmesini yapan Kılıçdaroğlu, Habertürk’te dönen tanıtım filmlerinin ardından tekrar devreye girdi. Kanal yöneticilerini arayan Kılıçdaroğlu’nun, “Ben programa katılmayacağımı bildirdim, neden ısrarla tanıtım veriyorsunuz” dediği de öğrenildi.

Saat 18.00’de canlı yayınlanan programda Pamir, Kılıçdaroğlu’nun katılmaktan vazgeçtiğini belirtirken Fırat, Kılıçdaroğlu’nu canlı yayında tartışmaktan kaçmakla suçladı.

‘Derhal istifa ederim’

Fırat programda Kılıçdaroğlu’-nun iddialarına da yanıt verdi: “Şirketle ortaklığımı önceden bitirmiştim. Ukrayna’ya ihracat için sahte belge rutin olarak düzenleniyor. Ama mahkeme kovuşturmaya gerek görmedi. Eroin bulunan TIR olayı ağustos 2008’de meydana geldi. Ben 2007 Eylül’de ortaklıktan ayrılmış, paramı almıştım. Kılıçdaroğlu’nun iddialarını ispat etmesine lüzüm yok. Şüphe uyandıracak ön deliller ortaya koyarsa milletvekilliğinden derhal istifa edeceğim. Siyasi hayattan çekileceğim. Ama yalanlar ortaya koyarsa, biliyorum ki milletvekilliğinden istifa etmez, TV kameralarına dönerek ’Ben bir müfteriyim, ben aşağılık adamım’ desin, kendisini bağışlayacağım.”

‘Karşıma çıksın’

Kılıçdaroğlu ise VATAN’ın edindiği bilgilere göre yarın düzenleyeceği basın toplantısında Fırat’ı “düelloya” davet edecek. Kılıçdaroğlu’-nun “Özellikle bir TV kanalına çıkmaya gerek yok. Tüm TV kanallarının gözü önünde tartışalım. Perşembe günü Meclis’te kozlarımızı paylaşalım. Elimdeki belgeler sağlam.

Çıksın karşıma, hesap versin. Tüm TV’lerin, gazetecilerin önünde, Fırat’ın gözlerinin içine bakarak herşeyi kanıtlayacağım. Yüreği yetiyorsa karşıma çıkar” diyeceği öğrenildi. Kılıçdaroğlu’nun Radikal Gazetesi Ankara Temsilcisi Murat Yetkin ile görüşerek tartışmayı yönetmesini istediği öğrenildi

CHP'den akp'ye düello
1 sayfadaki 1 sayfası