CHP Bakırköy Gençlik Kolu
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

CHP Bakırköy Gençlik Kolu Forumu

AnasayfaAnasayfa  GaleriGaleri  Latest imagesLatest images  AramaArama  Kayıt OlKayıt Ol  Giriş yapGiriş yap  

KENDİ İSTEĞİYLE ŞIRNAK'A GİDEREK ŞEHİT OLAN İLYAS GÜZEL

YazarMesaj
Gökhan Kınık

Gökhan Kınık

Erkek Mesaj Sayısı : 107

KENDİ İSTEĞİYLE ŞIRNAK'A GİDEREK ŞEHİT OLAN İLYAS GÜZEL Empty
MesajKonu: KENDİ İSTEĞİYLE ŞIRNAK'A GİDEREK ŞEHİT OLAN İLYAS GÜZEL   KENDİ İSTEĞİYLE ŞIRNAK'A GİDEREK ŞEHİT OLAN İLYAS GÜZEL I_icon_minitimeC.tesi Eyl. 06, 2008 3:25 pm

Alt devre olmamak için kendi isteğiyle Şırnak'a gönderildikten 2 ay sonra mayına basarak şehit olan er İlyas Güzel, memleketi Antalya'nın Alanya ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi.
Yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı törende, "Şehitler ölmez vatan bölünmez, Kahrolsun PKK" sloganları atıldı. Defin sırasında babanın şehit oğlunun kefenine elini sürmesi yürekleri dağladı.

Şırnak'ta mayına basarak şehit olan İstihkam Piyade Çavuş İlyas Güzel için Alanya'nın Konaklı beldesine bağlı Elikesik köyünde cenaze töreni düzenlendi. Törene Isparta İç Güvenlik Eğitim ve Tatbikat Merkez Komutanı Tuğgeneral Enver Topuz, çok sayıda rütbeli, siyasiler ve vatandaşlar katıldı. Saat 12.00'de Alanya'ya bağlı Elikesik köyüne getirilen şehidin cenazesi önce ambulansla baba evine götürüldü. Ambulansın içine alınan anne, babası ve kardeşleri tabuta son kez dokunarak dua etti. Alanya'nın ilk şehidi Ahmet Gündoğmuş'un amcaoğlu Ali Rıza Gündoğmuş, şehitler için program yaptıklarını söyleyince tören komutanı ile vatandaşlar arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Askeri yetkililer ise resmi prosedüre göre tören yapacaklarını belirtti.

Vatandaşlar ısrar etmeye devam edince askeri yetkililer tören alanına 500 metre kala Güzel'in tabutunun omuzlarda taşınması isteğini kabul etti. Şehit erin tabutunu omuzlarında taşıyan vatandaşlar, yol boyunca "Kahrolsun PKK, şehitler ölmez vatan bölünmez" şeklinde sloganlar attı.

Şehit erin tabutu Elikesik Camii'nin 100 metre yakınındaki alana kadar omuzlarda taşındı. Tören alanına getirilen tabutu yaklaşık 10 bin kişilik kalabalık tarafından alkışlarla karşılandı. Kalabalık içinde açılan "PKK Meclis'te" yazan bir pankartı ise dikkat çekti.

Tören alanında bulunan sağlık ekipleri ise şehidin yakınlarına su vererek yüzlerini yıkadı. Saygı duruşu ve şehidin özgeçmişinin okunmasının ardından cenaze namazı kılındı. Namazın ardından tabut askerlerin omzunda Elikesik köyü mezarlığına götürülerek komutanlar tarafından açıldı. Baba Kazım Güzel'in açılan tabuttaki oğlunun kefenlenmiş bedenine son kez elini sürmesi yürekleri dağladı. Daha sonra şehir er Güzel dualarla defnedildi.

"KONTÜR OLMADIĞI İÇİN OĞLUMU ARAYAMADIM"

Altı aylık asker iken şehit düşen Güzel'in babası Kazım Güzel, kontörü olmadığı için oğluyla görüşemediğini söyledi. Olaydan 3 gün önce Marmaris'teki kızının kendisini aradığını ve "İlyas'ı arar mısın" dediğini belirten Güzel, "Hem çocuğumun telefonunu bilmiyordum. Hem de kontörüm yoktu arayamadım. Keşke arasaydım. Son kez sesini duyardım" dedi.

"ALT DEVRE OLMAMAK İÇİN KENDİSİ ŞIRNAK'A GİTMEK İSTEDİ"

Mermercilik yapan şehidin abisi Muammer Güzel ise kardeşinin alt devre olmamak için kendi isteğiyle Trabzon'dan Şırnak'a gönderildiğini söyledi. Kardeşimin şehit olduğunu amcaoğlundan öğrenen Güzel, "Kahrolsun PKK yaşasın Türk askeri. Başka hiçbir şey demiyorum. Vatan sağ olsun. Amcamın oğlu Erhan Güzel ile aynı tertip askerliğe gittiler. Biri dağın bir tepesinin ardında diğer ise diğer tepede askerlik yapıyorlardı" diye konuştu.

Şehidin ablası Emine Güzel ise, "En son gönderirken terminalde gördüm. Terör yine arttı. Sağ olsun Türk askeri, kahrolsun PKK. Allah millete devlete zeval vermesin" dedi.

"KÖTÜ HABER BEKLİYORDUM"

Şehit askerin amcası Mehmet Güzel ise, "Şırnak'ta aynı bölgede 2 askerimiz olduğu için 4 gündür arkamdan kötü haber gelecek diye bekliyordum. Bugün de Cuma namazından çıktıktan sonra olayı öğrendim" şeklinde konuştu.
http://dj.gogo@hotmail.de

KENDİ İSTEĞİYLE ŞIRNAK'A GİDEREK ŞEHİT OLAN İLYAS GÜZEL
1 sayfadaki 1 sayfası